Kunjungan Hormat Ke Universiti Sultan Azlan Shah – USAS – Kolej Al-Quran Terengganu

Kunjungan Hormat Ke Universiti Sultan Azlan Shah – USAS

KQT telah mengadakan kunjungan hormat ke Kunjungan Hormat Ke Universiti Sultan Azlan Shah – USAS, Perak pada 13 September 2023. Deligasi KQT diketuai oleh Ketua Eksekutif bersama dengan Timbalan Ketua Eksekutif (Akademik & Hal Ehwal Pelajar dan Alumni), Timbalan Ketua Eksekutif (Pembangunan & Pengkorporatan), Pendaftar serta para pegawai.
Deligasi KQT telah disambut mesra oleh Prof. Dato Dr. Ahamed Kameel bin Mydin Meera (Timbalan Naib Canselor Akademik dan Hal Ehwal Pelajar), Prof. Madya Dr. Anas bin Md Yusof (Timbalan Naib Canselor Pentadbiran dan Kewangan) serta para pegawai USAS.
Kunjungan ini bertujuan untuk perkongsian maklumat dan input mengenai proses menaiktaraf KQT menjadi sebuah kolej universiti serta bertukar-tukar pendapat tentang pembangunan akademik demi peningkatan kecemerlangan institusi masing-masing.
Turut bersama dalam deligasi KQT ialah lima(5) orang pegawai dari JKR Terengganu sebagai perunding pembangunan prasarana untuk kampus tetap KQT. Deligasi dibawa melawat ke kampus USAS bagi melihat infrastruktur dan kemudahan yang disediakan.

Buletin KQT